День сьогоднішній нерозривно пов’язаний з учорашнім. І кожен слід на землі… І нинішня радість, і небо безхмарне, і наш достаток, і щасливе вільне життя — то ваш слід на землі, переможці визвольних змагань. Спасибі ж вам за збережене життя, наші славні вояки. 
Роки... Скільки б їх не минуло, не зітруть у народній пам’яті світлі імена тих, хто віддав своє життя за незалежність нашої Вітчизни.
 Не забуваємо воїнів  нашого міста, які в  холодних окопах захищають територіальну цілісність України. Саме для них учні 2-А, 2-Б, 5-А класів виготовили власноруч вітальні листівки у формі сердець з нагоди Дня захисника Вітчизни.
Згадуємо також тих, хто віддав своє молодече життя за світле майбутнє кожного з нас, і вклоняємось священним могилам героїв:
Вони у битві чесно полягли,
А іншого ні вибору, ні змоги,
Вони загинули, але перемогли,
Бо віддали життя для перемоги.
 За ниви хлібні й ранки солов’їні,
За вітру шум і лагідні світання
Усіх загиблих пошануймо нині
Скорботною хвилиною мовчання.

14 жовтня в Україні відзначається одне з найбільш шанованих свят — Покрова Пресвятої Богородиці, у народі його ще називають Третя Пречиста. Цього дня ми з вдячністю і вірою приймаємо заступництво і клопотання за нас перед Богом Пресвятої Діви Марії, згадуємо історичні події далекої Візантійської епохи, з якої походить коріння національного українського свята. “Покрова накриває траву листям, землю — снігом, воду — льодом, а дівчат — шлюбним вінцем”.

Через Пресвяту Діву Марію людині знову відкрилася глибина любові Божої. Відкрилася дорога в Небо, спілкування з небожителями, зі святими Ангелами. Стало можливим для людини все, що благословив Господь, приготував і дарував людині для її користі та спасіння. Відкривається Небо, і Престол херувимський і Пресвята Діва; Церква на землі стає частиною Неба, де ми зустрічаємося з Богом і оновлюємося.
І ми сьогодні, віддаючи шану Пресвятій Благословенній Діві Марії, чеснішій від Херувимів і славнішій від Серафимів, благатимемо Її: «Покрий нас чесним Твоїм омофором від усякого зла і принеси молитви за нас, недостойних, Сину Твоєму і Богу нашому Ісусу Христу, щоб спастися душам нашим». 
Благослови, Пречиста Діво,
Царице неба і землі,
Тисячолітню Україну,
Скріпи її духовну силу.
Щиро молитися Тобі —
Царице неба і землі.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Трішки поезії...

Завдання для учнів 5 класів

Перевір свої знання з теми" Фонетика. Графіка. Орфоепія. Орфографія"