Учні 3-Б обирають здорову їжу
Людина
народжується здоровою, усі хвороби приходять з їжею.
Гіппократ
Здоров'я - одна з основних умов щастя людини. Зберегти здоров'я на довгі роки допоможе дотримання правил здорового харчування.
Раціональне
харчування слід розглядати як складову активного періоду життєдіяльності.
Принципи раціонального харчування такі:
§ енергетична цінність
продуктів повинна принаймні дорівнювати енергетичним витратам організму;
§ хімічний склад їжі повинен відповідати фізіологічним потребам організму;
§ їжа має бути максимально
різноманітною, дехто вважає, що вітаміни містяться лише у фруктах, соках,
овочах, але це помилка. Кожен продукт (м'ясо, риба, хліб, крупи, горіхи,
молочні вироби тощо) багаті на вітаміни й мікроелементи, необхідні для
нормального функціонування організму;
§ потрібно дотримуватися режиму харчування. Слід їсти трохи,
але 5-6 разів на добу.
Дотримання
рекомендацій щодо раціонального харчування підвищить стійкість організму до
різних шкідливих впливів довкілля й зменшить вірогідність неінфекційних хронічних
захворювань.
Здоров'я і краса. Ці
два поняття нерозривно пов'язані один з одним. Не можна мріяти про красу,
нехтуючи правилами здорового способу життя. Адже краса є результатом гарного
здоров'я.
Витонченість
і краса не можуть бути відокремлені від здоров'я. Марк Тулій Цицерон
Перейдіть за посиланням, щоб побачити роботи учнів мого класу про здорову їжу.
Коментарі
Дописати коментар