Різдвяні історії з книжкової шафи


Різдвяні свята посідають особливе місце в душі кожного українця. Починаючи новий рік, маємо потребу освятитися найкращим почуттям, щиро побажати один одному щастя. здоров'я, миру та злагоди в родині та в Україні. Таке послання вкладаємо в українські традиції святкування Різдва.
 Під час book-вікенду "Різдвяні історії з книжкової шафи", який провела завідувач районної бібліотеки для дітей Топольницька О.І. з учнями 3-Б класу Заліщицької державної гімназії та вчителем основ християнської етики Сушко Г.М., діти припали до духовних джерел - книг, у яких описано традиції святкування зимових свят.
" Яке ж Різдво без  яскравої зірки, українських колядок, щедрівок, забав, тобто без Миколи Гоголя з його пригодами в Диканьці. - заінтригувала слухачів бібліотекар і продовжила: - У повісті "Ніч перед Різдвом" автор змалював сільське життя у святковий день, розгорнувши сюжет навколо історії кохання коваля Вакули та доньки багатого козака Оксани.
 Прекрасно відтворює традиції українського свята Михайло Стельмах в повісті "Щедрий вечір".
 А зворушливу історію про хлопчика, який заблукав у морозну різдвяну ніч у лісі та дивом врятувався, розповідає М.Коцюбинський в оповіданні "Ялинка"".
Бібліотекар далі згадала про невелике оповіданняО.Генрі "Дари волхвів", що стало різдвяною класикою, адже на кількох сторінках у ньому розказано про всю суть Різдва.
Звичайно, не могла Олександра Іванівна не згадати "Різдвяну історію"Чарльза Діккенса, яка переносить читачів у світ казки з привидами та магічними змінами рис характеру Скруджа й нагадує усім: Різдво - час щирості та щедрості.
 Далі  думку продовжила Галина Михайлівна, пригадавши учням історію народження Ісуса та його місію на Землі. "Щорічно ми урочисто святкуємо Різдво Христове, щоб у своїх душах відродити добро, милосердя, які, на жаль, під тягарем буднів часто втрачаємо. Пам'ятайте, любі діти, що це прекрасне свято повинно єднати сім'ї, родини заради щастя й миру на планеті", - такими словами завершила зустріч учитель.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Трішки поезії...

Завдання для учнів 5 класів

Перевір свої знання з теми" Фонетика. Графіка. Орфоепія. Орфографія"