Інтернет -сховище новин, книга -дзеркало життя

            

            Людина отримує інформацію повсякчас, коли читає книги, слухає радіо, дивиться телевізор, спілкується. Завдяки науково-технічному прогресу з'явилися нові засоби передачі інформації, а разом з ними  - і нові цінності. Першим проривом у цьому напрямку стала книга, згодом - періодика, телеграф, радіо, телебачення і нарешті  -  Інтернет.
       Дитина ХХІ століття  не може навіть уявити свого життя без комп’ютера, Інтернету.  Однак навіть наймудріший у світі комп’ютер не замінить людині книг, які втілюють у собі мудрість, історію та певну чарівність. З давніх часів бібліотеку називали «дім життя», «притулок мудрості», «аптека для душі», а книгу - джерелом знань. Згадаймо повчальні слова І.Я. Франка:
 Книги — морська глибина: 
Хто в них пірне аж до дна, 
Той, хоч і труду мав досить, 
Дивнії перли виносить.
      Саме тому спеціалісти бібліотеки для дітей Заліщицької ЦБС  систематично проводять бесіди, години спілкування, зустрічі з учнями, на яких переконують   своїх користувачів у тому, що Інтернет - це сховище новин, а книга - віддзеркалення життя.
         20.02.2019 року завідувач районної бібліотеки для дітей Топольницька О.І. разом з класним керівником 3-Б класу Пацариною Н.М. провели дискусійну бесіду з учнями про роль книги та комп'ютера в сучасному і майбутньому житті людства. 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Трішки поезії...

Завдання для учнів 5 класів

Перевір свої знання з теми" Фонетика. Графіка. Орфоепія. Орфографія"