Чарівний світ Зірки Мензатюк


Творчість Зірки Мензатюк – яскрава сторінка новітньої української прози


        

Зірка Захарівна Мензатюк – українська казкарка, журналіст.

         З нагоди дня народження авторки учні 4- Б класу здійснили   літературну подорож за творчістю письменниці в районній бібліотеці для дітей.  Читачі мали можливість познайомитися з творами  про наші свята, у яких приховано багато казкового, чарівного, з книги «Макове князювання».
         Через детективні пригоди – до історії рідного краю. На сторінках книги «Таємниця козацької шаблі» – захоплива мандрівка замками України, переплетення сучасного і минулого, містики й реальності, багато пригод і гумору.
         «Як я руйнувала імперію» – перша українська повість для підлітків про роки радянської імперії. Читачі знайомляться із підлітками, що дружать, сваряться, хуліганять і розуміють, чому були неминучими потрясіння, що їх зазнала Україна.
         У книзі «Дике літо в Криму» герої твору вже відомі читачам з повісті «Таємниця козацької шаблі». Вони вирушають на кримське узбережжя, де знаходять коштовний срібний пояс, схований татарами, коли їх вивозили з рідного Криму.
        

Мініатюрні есеї чарівної письменниці Зірки Мензатюк, які увійшли до збірки «Український квітник», знайомлять дітей з назвами та секретами квітів мальовничої України.

       А  книжка «Катрусині скарби» розповідає про особливості народного мистецтва України.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Трішки поезії...

Завдання для учнів 5 класів

Перевір свої знання з теми" Фонетика. Графіка. Орфоепія. Орфографія"