Червона стрічка - символ співчуття та надії


       У всьому світі  в перший день зими проводяться різноманітні заходи з метою інформування людства про одну з найнебезпечніших хвороб СНІД, яка щорічно забирає сотні тисяч життів.

   В Україні станом на початок 2020 року проживає понад 250 тис. ВІЛ-інфікованих людей. Понад 80 тис. із них, згідно з даними проекту METIDA, не знають про свій статус.Мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом – привернути увагу суспільства до цієї хвороби. Згідно з даними ВООЗ, станом на кінець 2019 року у світі проживало 38 млн людей з ВІЛ. У 2019 році кількість нових випадків інфікування становила 1,7 млн осіб.

Уперше Всесвітній день боротьби зі СНІДом проголошено 1988 року.

Символ  Усесвітнього дня боротьби зі СНІДом – червона стрічка, яка символізує пам'ять про людей, життя яких забрав СНІД. Також вона є символом боротьби із захворюванням і надії на те, що незабаром знайдуть ліки від "чуми XX століття". 

Об'єднана програма ООН з ВІЛ/СНІД (ЮНЕЙДС), яку започатковано в 1996 році, взяла на себе планування та просування (без початкового старту) Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом.

  У ВООЗ заявили, що у 2020 році Всесвітній день боротьби зі СНІДом стане закликом до глобальної солідарності та спільної відповідальності, а також до збереження життєво важливих послуг з ведення та профілактики ВІЛ-інфекції разом зі здійсненням невідкладних заходів з боротьби з Covid-19.

Сьогодні учні 5-Б класу взяли участь у просвітницькій годині щодо проблем СНІДу для учнів 4-5 класів Заліщицької державної гімназії, підготовленій педагогом-організатором Горбуновим В.О.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Трішки поезії...

Завдання для учнів 5 класів

Перевір свої знання з теми" Фонетика. Графіка. Орфоепія. Орфографія"