Трагедія в Бабиному Яру

 


На початку жовтня 2021 року на території Бабиного Яру відбудеться офіційна церемонія за участю світових лідерів до 80-річчя трагедії знищення євреїв. 

У Заліщицькій державній гімназії минулого тижня розпочато цикл просвітницьких годин для учнів 6(10) класів, мета яких - виправити історичну несправедливість щодо замовчування цієї трагедії за часів радянської влади. Учитель історії Коцебейчук Г.В. розпочала бесіду словами: " Тільки той, хто пам'ятає,  має право на майбутнє". Далі лекторка наголосила на причинах масового винищення євреїв німцями та окреслила жахливість дій фашистів. 

Галина Володимирівна, окрім того, зазначила, що кожен з нас має пам'ятати про людей, які, ризикуючи власним життям, стали на захист безправного єврейського народу. Це Олена Вітер, настоятелька греко-католицького монастиря у Львові, яка першою серед українців 1976 року отримала звання "Праведник народів світу". Такого ж звання був удостоєний митрополит Андрей Шептицький, адже за часів німецької окупації врятував від страти сотні єврейських сімей. 

Кожен з нас, наголосила Галина Володимирівна, має пам'ятати про цю жахливу подію знищення людей у Бабиному Яру та тих, хто став на їх захист. Бути українцем, відповідно до цінностей УХВЛ, яких має дотримуватися гідна особистість,   - це знати історію свого народу та примножувати славу Батьківщини.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Трішки поезії...

Завдання для учнів 5 класів

Перевір свої знання з теми" Фонетика. Графіка. Орфоепія. Орфографія"