Розгляд моделі НМТ 2023



У Верховній Раді відбулося довгоочікуване учасниками вступної кампанії та їхніми батьками голосування за законопроєкт, який мав би поставити крапку у тривалому діалозі парламентарів щодо предметного переліку національного мультипредметного тесту.

За результатами консультацій з МОН профільний Комітет ВР з питань освіти, науки та інновацій пропонував вирішити питання впродовж одного пленарного дня – ухваливши законопроєкт №8228-1 за основу і в цілому.

Водночас під час розгляду законопроєкту представники двох парламентських фракції висловили незгоду із запропонованою профільним комітетом ВР моделлю проведення НМТ, зажадавши включити до вступного іспиту обов'язковий тест з історії України.

І хоча деякі депутати з профільного комітету ВР за результатами поспішили заявити про скасування ДПА і затвердження моделі вступу, як доконаний факт, рішення поки що не ухвалено.

За результатами голосування, що відбулося 6 лютого, парламентом ухвалено рішення проєкт закону про внесення змін до деяких законів щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2023 року прийняти за основу.

Окрім того, зал ухвалив рішення скоротити строк подання поправок і пропозицій народних депутатів наполовину (з 14 до 7 календарних днів) та внести законопроєкт на розгляд Верховної Ради у другому читанні.

За матеріалами сайту osvita.ua

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Трішки поезії...

Завдання для учнів 5 класів

Перевір свої знання з теми" Фонетика. Графіка. Орфоепія. Орфографія"